Výsledek za pár minut


Asi každý si pamatuje pandemii, která potřásla světem před 4 lety. Do té doby zcela neznámá nemoc udeřila v plné síle na všech kontinentech. Velkým problémem bylo, jak rychle se dokázala šířit. Díky otevřeným hranicím a rozšířené letecké dopravě byla brzy úplně všude. Největším problémem bylo kromě toho, jak se šířila rychle i to, že se u každého pacienta projevovala jinak. Bylo tak zpočátku opravdu velice těžké diagnostikovat covid a odlišit ho od jiných respiračních onemocnění.

nemocná žena

Jak jej poznat?
Během podzimu a zimy je úplně normální, že lidé jsou nemocní i několikrát za tuto sezonu. Respirační nemoci se začínají ozývat už během září, a začínají opadávat až s nástupem léta. Záněty průdušek, angíny, chřipky a nově právě i covid jsou nemoci, které všichni velice dobře znají. Nejen dospělí, ale zejména dětí jsou nemocní každou chvíli. Vzhledem k tomu že nemoci k podzimu a zimě patří odjakživa, snad každý dokáže doma rozlišit, jakou nemoc aktuálně má. Rozeznat chřipku a covid tak úplně jednoduché není, a běžně se stávalo že je lékaři zaměnili. Zatímco chřipka má stejné příznaky a průběh u všech, u covidu to tak není.

antigenní test

U něj je typické, že nikdo ani neví že je nemocný, protože se u něj nemoc pořádně neprojeví, někdo má jen rýmu, a někdo skončí v nemocnici s těžkým zápalem plic. Právě proto že pro mnoho lidí byla a je tato nemoc velkou hrozbou, je důležité dodržovat základní pravidla hygieny a nejlépe při diagnostice tohoto onemocnění co nejméně chodit mezi lidi. Nemoc se tak budeš šířit mnohem méně. V podstatě jediná cesta, jak si tuto nemoc diagnostikovat jsou antigenní testy. Jejich použití je jednoduché a bez bolestné, a výsledky uvidíte během chvilky. Na jejich přesnost je velký spoleh, a proto se dodnes používají nejen doma, ale i ve zdravotnických zařízeních. I dnes byste tyto testy měli mít doma abyste si mohli případně covid diagnostikovat.

Previous post Kde postavit stan pro svatební oslavu
Next post Profesionální předseda SVJ Brno